Concept & Design

Buro Andringa heeft alle creatieve specialismen in eigen huis. Van conceptontwikkeling tot logo ontwerp en huisstijldesign, van packaging tot instore communicatie en van copywriting tot desktop publishing: we helpen je graag creatief op weg.

Conceptontwikkeling met als doel herkenbaarheid

Het leukste en tevens uitdagendste creatieve werk is het ontwikkelen van een onderscheidend communicatieconcept. Zo’n concept is meer dan alleen een ideetje. Het concept vertaalt het verhaal van jouw organisatie of merk naar concrete communicatiemiddelen. Het vormt de rode draad, de verbindende factor van je communicatieboodschappen. Het ontwikkelen van een concept gebeurt bij Buro Andringa vrijwel altijd in teamverband. Dit team kan bijvoorbeeld bestaan uit een designer en een copywriter. Maar vaak genoeg schuift ook onze klant aan bij de brainstormtafel.

Bekijk ons communicatieconcept voor
De Rotterdamsche Oude

Logo ontwerp en huisstijldesign voor een onderscheidende identiteit

Kleur, typografie, vorm, beeld: de combinatie van deze vormelementen laat zien waar je merk, product of organisatie voor staat. En of het nu gaat om een uitgebreide corporate identiteit of alleen een productlogo: het gevoel dat het design oproept moet meteen goed zijn. Het logo ontwerp en huisstijldesign moeten bovendien het verhaal van je merk ondersteunen. En last but not least: het design moet er gewoon lekker uitzien.

Packaging met attentiewaarde

Packaging of verpakkingsontwerp is dagelijkse kost bij Buro Andringa. We ontwikkelen voor diverse foodklanten uiteenlopende verpakkingsoplossingen. Van zijdevloei voor kaaswielen tot klappack verpakkingen, van slimme verpakkingen voor stoommaaltijden tot een gecombineerde actieverpakking voor kaas en bier: voor originele verpakkingsoplossingen die praktisch soepel uitvoerbaar zijn zit je op de eerste rang bij Buro Andringa.

Instore communicatie
verleidt en overtuigt

Op de winkelvloer de consument verleiden en overtuigen is een vak apart. Bij Buro Andringa is instore communicatie hoe dan ook altijd onderdeel van slim category management. De ontwikkeling van bijvoorbeeld actiedisplays, schapkaarten, toonbankkaarten en second placements vloeit in Aldeboarn dan ook logisch voort uit een communicatieconcept. Voor onze opdrachtgevers is dat een mooi gegeven. Zij kunnen ervan uitgaan dat elk instore communicatiemiddel de kernwaarden van hun merk uitdraagt. Én dat elk middel de vooraf geformuleerde doelstelling bereikt.

Copywriting is een vak apart

Volgens Wikipedia is een copywriter een tekstschrijver die is gespecialiseerd in het schrijven van reclametekst en andere wervende teksten. Klopt. Maar wij voegen graag nog wat extra kwaliteiten toe aan onze copywriters. Zo staan deze creatievelingen – we hebben er eentje in vaste dienst maar we werken ook samen met door de wol geverfde freelancers – samen met onze designers aan de basis van de communicatieconcepten. Ook zijn ze in staat een heldere communicatiestrategie te bedenken en op papier te zetten. De belangrijkste skills van onze taalkunstenaars? Lezers boeien, overtuigen en in beweging brengen. Met oneliners, webcopy, long copy, persberichten, banners, Facebook campagnes, advertentieteksten, folders, brochures en alle andere middelen die overtuigende letters kunnen bevatten.

“Uit een kluwen van informatie de kern halen waarmee je mensen kunt raken is het mooiste vak ter wereld. Naast bier brouwen.” – Ulco

Lees hier meer over Ulco de Jong

Professioneel en secuur: desktop publishing bij Buro Andringa

Desktop publishing – kortweg DTP – is het met de computer opmaken en lay-outen van communicatiemiddelen. Flyers, games, banners, logo’s, posters, web-animaties, boeken, folders etiketten, flyers en alle andere middelen die tekst en/of beeld bevatten gaan eerst langs onze DTP’ers voordat ze naar onze klant of drukker gaan. Onze DTP’ers werken secuur, snel en efficiënt. Mocht je DTP-werk willen uitbesteden; kom gerust eens langs om kennis te maken met onze studio.