Twentse Bunkerkaas

In het Twentse Daarle ligt een bunkercomplex dat vroeger werd gebruikt voor munitieopslag. Tegenwoordig ligt er in de bunkers een kostbare lading kaas te rijpen. Aan Buro Andringa de vraag een unieke positionering te ontwikkelen voor deze bijzondere kaas.

Hoe vertel je het bijzondere verhaal van Twentse bunkerkaas? Door het unieke van de kaas onder een vergrootglas te leggen. Logisch toch? En dus bedachten we de positionering ‘De best beschermde kaas van Nederland’. Als je kaas rijpt onder een dikke laag beton en een dikke laag natuur is dit een passende claim. Het is tegelijk een Twentse knipoog naar de vele labels die er zijn in de wereld van kaas: allemaal bedoeld om unieke karaktereigenschappen te beschermen.

Twentse Bunkerkaas heeft zo’n label niet nodig: Twentse Bunkerkaas heeft z’n unieke karakter en smaak te danken aan de rijpingscondities diep binnenin de bunkers. Dát gegeven zorgt voor bescherming. Sterker nog: voor de beste bescherming die je je maar kunt voorstellen.

Indentiteit

Twentse Bunkerkaas ontwikkelt kenmerkende aroma’s en smaken door rijping in bunkers. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat. De bunkers liggen verscholen onder een dikke laag aarde in een gebied met prachtige natuur.

Deze eigenschappen hebben we vertaald in het grafische design. De beeldtaal van oude schoolplaten speelt hierin de hoofdrol en zorgt voor een – zeker binnen de wereld van kaas – een unieke uitstraling.

Communicatiemiddelen

Het verhaal van de best beschermde kaas van Nederland vertellen we via diverse middelen waaronder folders, winkelmaterialen en posters. Voor de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2018 ontwikkelden we de beursstand en een opvallende beursactie. Het beurspubliek kon in aanmerking komen voor een Twentse Bunkerkaas schoolplaat.

Learn More

Meer weten over positionering & packaging?

Bel Iris via 0566 63 17 25 of laat een bericht achter. Iris heeft aan deze case gewerkt en vertelt je er graag meer over.

Volgende case >